Mine, dine og våre?

Moderne familiekonstellasjoner krever juridisk skreddersøm. Når man etablerer seg på nytt og partene kanskje har barn fra før i tillegg til felles barn, oppstår flere juridiske problemstillinger der dagens lovverk ikke nødvendigvis gir de beste løsninger.

Når man skal etablere samliv og har barn fra før må man sørge for følgende;

  • En tydelig samboeravtale, gjerne knyttet til innkjøp i den ene partens bolig.
  • Et gjensidig testamente der man sikrer gjenlevende økonomi til å kunne sitte med blant annet en felles bolig samtidig som særkullsbarn vil få sin arv etter avdøde.
  • Dødsrisikoforsikring som sikrer gjenlevende i tillegg til det som er bestemt i  det gjensidige testamente.

På denne måten kan man sikre gjenlevende en optimal økonomi samtidig som livsarvinger får sin arv. Gjør man det ikke vil barna i mange tilfeller arve alt, og dersom de er mindreårige vil Fylkesmannen overta kontrollen med formuen til disse er myndige.

Advokatfirmaet Berg tilbyr en pakkeløsning bestående av oppgjørsoppdrag, utarbeidelse av hensiktsmessig gjensidig testamente, og samboeravtale – ta kontakt for en innledende prat om muligheter og løsninger: geir@advokatfirmaetberg.no